سیاه شدن صفحه نمایش موبایل یکی از مشکلاتی است که ممکن است هر کاربری با آن روبرو شود. این مشکل ممکن است به دلیل مشکلات نرمافزاری، سخت افزاری، نفوذ آب و یا ضربه وارده به دستگاه رخ دهد. سیاه شدن صفحه نمایش موبایل ممکن است برای هر دستگاهی رخ دهد ولی در برخی از مدلهای موبایل، این مشکل بیشتر رخ میدهد. برای مثال، برخی از مدلهای سامسونگ مانند Galaxy S7 و S7 Edge، مشکل سیاه شدن صفحه نمایش را دارند. همچنین، برخی از مدلهای آیفون مانند iPhone 6 و 6 Plus، هم با مشکل سیاه شدن صفحه نمایش مواجه شدهاند.
در مورد دستگاههایی که بیشتر با مشکل سیاه شدن صفحه نمایش مواجه میشوند، میتوان به مدلهایی با صفحه نمایش OLED اشاره کرد. این نوع صفحه نمایش به دلیل خاصیت خود، مانند حساسیت بیشتر نسبت به آب و رطوبت، به مشکلاتی مانند سیاه شدن صفحه نمایش، حساستر هستند. البته این مشکل در مدلهای جدید OLED نسبت به نسل قبل کاهش یافته است ولی هنوز هم ممکن است برای برخی از دستگاهها با صفحه نمایش OLED رخ دهد.
در کل، سیاه شدن صفحه نمایش موبایل ممکن است برای هر دستگاهی رخ دهد ولی برخی از مدلهای موبایل، به دلیل خاصیت خاصی که دارند، به این مشکل حساستر هستند.
چرا ال سی دی موبایل سیاه می شود
سیاه شدن صفحه نمایش LCD موبایل ممکن است به دلیل مشکلات نرمافزاری و یا خرابی سخت افزار گوشی رخ دهد. در ادامه با نمونههایی از هر دو نوع مشکل آشنا میشویم:
مشکلات نرمافزاری
دلایلی که میتواند باعث سیاه شدن السیدی گوشی شود، عبارتند از:
۱- هنگ کردن سیستم عامل: هنگ کردن سیستم عامل میتواند باعث سیاه شدن السیدی گوشی شود. این مشکل معمولاً در گوشیهایی با سیستم عامل اندروید و با استفاده از برنامههای سنگین و یا نرمافزارهایی که به صورت ناصحیح نصب شدهاند، دیده میشود.
۲- مشکلات به روزرسانی سیستم عامل: به روزرسانی ناقص یا ناموفق سیستم عامل ممکن است باعث سیاه شدن السیدی گوشی شود. مشکلات به روزرسانی معمولاً برای گوشیهایی با سیستم عامل اندروید دیده میشوند.
۳- مشکلات دیگر نرمافزاری: برخی نرمافزارهایی که نصب شدهاند ممکن است باعث سیاه شدن السیدی گوشی شوند. مثلاً، نصب نرمافزارهایی که به صورت روت شده و یا غیرقانونی نصب شدهاند، ممکن است باعث مشکلاتی شود که منجر به سیاه شدن السیدی گوشی میشود.
مدلهایی که از سیاه شدن السیدی گوشی بیشتر دچار مشکل میشوند عبارتند از:
- سامسونگ: مدلهای گلکسی S و گلکسی Note از سامسونگ شامل S10 و Note 10 با مشکلاتی مانند سیاه شدن صفحه نمایش روبرو شدهاند.
- هواوی: مدلهایی چون P20 و P30 از هواوی با مشکلاتی مانند سیاه شدن صفحه نمایش مواجه شدهاند.
- اپل: مدلهای آیفون 6 و 6S از اپل نیز با مشکلاتی مانند سیاه شدن صفحه نمایش روبرو شدهاند.
- شیائومی: مدلهایی چون Redmi Note 5 و 6 از شیائومی با مشکلاتی مانند سیاه شدن صفحه نمایش مواجه شدهاند.
بیشتر بخوانید : چندین راه برای از بین بردن لک های بنفش و نقاط سیاه روی ال سی دی گوشی
راهحلهایی که برای رفع مشکل سیاه شدن السیدی گوشی به دلیل مشکلات نرمافزاری ارائه میشود، عبارتند از:
- بازیابی کارخانه: برای رفع مشکلات نرمافزاری، میتوانید گوشی خود را به حالت کارخانه بازگردانید. بازیابی فابریک باعث حذف تمامی دادههای شما از دستگاه میشود و به حالت اولیه دستگاه باز میگرداند. برای انجام این کار، میتوانید به تنظیمات گوشی خود بروید و گزینه بازیابی کارخانه یا Reset را انتخاب کنید.
- بهروزرسانی سیستم عامل: برای رفع مشکلات نرمافزاری، احتمالاً بهروزرسانی سیستم عامل گوشی شما کافی است. برای این کار، میتوانید به تنظیمات گوشی خود بروید و گزینه بهروزرسانی سیستم عامل را انتخاب کنید.
- حذف نرمافزارهای غیرضروری: حذف نرمافزارهایی که به صورت نامناسب و یا غیرقانونی نصب شدهاند میتواند به رفع مشکلات نرمافزاری و سیاه شدن صفحه نمایش کمک کند.
- نصب مجدد نرمافزار: در صورتی که مشکل نرمافزاری هنوز با حذف نرمافزارهایی که به صورت نامناسب نصب شدهاند حل نشده باشد، میتوانید نرمافزارهای مرتبط با مشکل را حذف کرده و سپس آنها را دوباره نصب کنید.
- بازیابی از پشتیبانی: در صورتی که هیچ یک از راهحلهای بالا به حل مشکل نرسید، میتوانید از پشتیبانی دستگاه خود استفاده کنید و بازیابی و بهروزرسانی سیستم عامل را از آنها بخواهید.
مشکلات سخت افزاری
مشکلات سختافزاری که میتواند باعث سیاه شدن السیدی گوشی شود عبارتند از:
۱- مشکلات صفحه نمایش:
در برخی موارد، مشکلاتی در هنگام تولید و یا نصب صفحه نمایش میتواند باعث سیاه شدن السیدی گوشی شود. این مشکل ممکن است ناشی از خرابی یا ضربهای باشد و معمولاً باعث نمایش خطوط یا نقاط سفید و یا سیاه در صفحه نمایش میشود.
2- فشار زیاد یا ضربه:
فشار مستقیم به صفحه نمایش گوشی میتواند باعث شکستن لایههای داخلی صفحه نمایش شود. این لایهها شامل لایههای زیرین، لایههای محافظ، لایههای حساس به لمس و لایههای السیدی هستند. در صورتی که یکی از این لایهها شکسته شود، ممکن است باعث سیاه شدن السیدی گوشی شود. در برخی موارد، صفحه نمایش گوشی ممکن است با تأثیر فشار زیاد یا ضربه، عملکرد خود را از دست بدهد و به صورت موقتی یا دائمی سیاه شود. برای مثال، یک ضربه قوی به گوشی میتواند باعث شکستن لایههای داخلی صفحه نمایش شود و در نتیجه باعث سیاه شدن السیدی گوشی شود. همچنین، فشار زیاد و مکرر به صفحه نمایش نیز میتواند باعث خراشیدگی و خرابی صفحه نمایش شود، که در نهایت ممکن است باعث سیاه شدن السیدی گوشی شود.
3- مشکلات باطری:
باطری که به صورت نامناسب تولید شده یا در دمای بالا یا پایین قرار گرفته باشد میتواند باعث سیاه شدن السیدی گوشی شود. همچنین، باتری که به دلیل خرابی یا استفاده غیر معمول، ظرفیت خود را از دست داده باشد نیز ممکن است باعث سیاه شدن صفحه نمایش شود.
لازم به ذکر است که عدم نگهداری و استفاده نامناسب از گوشی میتواند مشکلات سختافزاری را به وجود آورده و باعث سیاه شدن السیدی گوشی شود. به همین دلیل، باید از استفاده صحیح از گوشی و استفاده از جعبههای محافظ و شیشههای نگهدارنده صفحه نمایش استفاده کرد تا در برابر ضربه و فشار محافظت شود. در صورتی که صفحه نمایش گوشی شما به دلیل فشار زیاد یا ضربه سیاه شده است، بهتر است به یک مرکز خدمات فنی معتبر مراجعه کنید تا تعمیرات لازم انجام شود.
مشکلات سختافزاری دیگر: مشکلات دیگری مانند خرابی قطعات داخلی گوشی میتواند باعث سیاه شدن السیدی گوشی شود. مثلاً، خرابی IC صفحه نمایش و یا خرابی کانکتورهای داخلی و یا فلت رابط بین مادربرد و صفحه ال سی دی میتواند این مشکل را به وجود آورد.
مدلهایی که بیشتر از سیاه شدن السیدی گوشی دچار مشکل میشوند عبارتند از:
- سامسونگ: مدلهای گلکسی S7 و S8 از سامسونگ با مشکل سیاه شدن السیدی گوشی مواجه شدهاند.
- هواوی: مدلهای P10 و Mate 10 از هواوی با مشکل سیاه شدن السیدی گوشی روبرو شدهاند.
- اپل: مدلهای آیفون 7 و 7 Plus از اپل نیز با مشکل سیاه شدن صفحه نمایش مواجه شدهاند.
- شیائومی: مدلهایی چون Redmi Note 4 و Mi A1 از شیائومی با مشکل سیاه شدن السیدی گوشی مواجه شدهاند.
راهحلهایی که برای رفع مشکل سیاه شدن السیدی گوشی به دلیل مشکلات سختافزاری ارائه میشود، عبارتند از:
- تعویض صفحه نمایش: در صورتی که مشکل سیاه شدن السیدی گوشی با تعویض صفحه نمایش حل نشود،ممکن است مشکل در قطعات داخلی دیگری نیز وجود داشته باشد و نیاز به مراجعه به مرکز خدمات فنی دارید.
- تعویض باطری: در صورتی که باطری به دلیل خرابی یا استفاده غیر معمول باعث سیاه شدن السیدی گوشی شده باشد، تعویض باطری ممکن است مشکل را برطرف کند.
- بررسی قطعات داخلی: در صورتی که مشکل سیاه شدن السیدی گوشی با تعویض صفحه نمایش و یا باطری حل نشود، باید قطعات داخلی دیگری همچون IC صفحه نمایش و یا کانکتورهای داخلی بررسی شود.
کدام صفحه نمایش موبایل از همه حساس تر است؟
تمامی صفحههای نمایش موبایل از نوع الکترونیکی هستند و برای عملکرد بهینهی خود، به سیگنالهای الکتریکی نیاز دارند. بنابراین، هرگونه تغییرات در شرایط الکتریکی محیط، میتواند بر روی صفحهی نمایش تأثیر بگذارد. در نتیجه، میتوان گفت که تمامی صفحههای نمایش موبایل از حساسیت نسبی قابل ملاحظهای برخوردارند.
با این حال، تکنولوژی صفحه نمایشهای OLED و AMOLED در مقایسه با صفحه نمایشهای LCD از حساسیت بیشتری برخوردار هستند. این صفحههای نمایش برای تولید تصویر، از مواد آلی با خاصیت انباشت نور استفاده میکنند و به همین دلیل، در مقایسه با صفحه نمایشهای LCD کمتر از نور پشتی یا نور محیط تأثیر میپذیرند. بنابراین، در مواقعی که شرایط نور پشتی بسیار قوی باشد، صفحه نمایشهای OLED و AMOLED ممکن است در مقایسه با صفحههای نمایش LCD، به شدت حساس تر به نور و حتی سایه باشند.
به علاوه، گوشیهای تلفن همراه با صفحه نمایش انعطاف پذیر یا صفحه نمایش تاشو نیز ممکن است به دلیل ساختار پیچیده و حساسیت بیشتر به خطر افتاده باشند.
به طور کلی، هرگونه صفحه نمایش موبایلی که با تکنولوژی OLED یا AMOLED ساخته شده باشد، برای شرایطی که در آنها نور پشتی بسیار قوی وجود دارد و همچنین ضربه و فشار حساسیت بیشتری نسبت به صفحه نمایشهای LCD دارند. در مقابل، صفحه نمایشهای LCD برای شرایطی که نور پشتی ضعیفتر است، ممکن است بهتر عمل کنند.
به عنوان مثال برخی از مدلهای گوشیهای هوشمند با صفحه نمایش OLED و AMOLED عبارتند از:
نام گوشی هوشمند | تکنولوژی صفحه نمایش |
---|---|
Samsung Galaxy S21 Ultra | Dynamic AMOLED 2X |
Samsung Galaxy Note20 Ultra | Dynamic AMOLED 2X |
iPhone 12 Pro | Super Retina XDR OLED |
iPhone 11 Pro | Super Retina XDR OLED |
Google Pixel 5 | OLED |
OnePlus 8 Pro | Fluid AMOLED |
Oppo Find X2 Pro | AMOLED |
Xiaomi Mi 11 Ultra | AMOLED |
چند راه حل کاربردی برای حل مشکل سیاه شدن ال سی دی گوشی
1. شارژ مجدد باتری گوشی: گاهی اوقات سیاه شدن صفحه نمایش موبایل به دلیل تمام شدن شارژ باتری است. در این صورت، شارژ مجدد باتری گوشی در معرض حل این مشکل قرار میدهد.
2. ریست کردن موبایل: ریست گوشی باعث برطرف شدن بسیاری از مشکلات نرم افزاری میشود. برای ریست در اکثر گوشیها، نیاز به فشردن دکمه پاور و دکمهی پایین یا بالا به صورت همزمان برای چند ثانیه است.
3. بررسی صفحه نمایش: در برخی موارد، سیاه شدن صفحه نمایش به دلیل صدمهی فیزیکی به صفحه نمایش است. در این صورت، بررسی کردن صفحه نمایش و در صورت لزوم تعمیر آن، به حل مشکل کمک میکند.
4. بروزرسانی سیستم عامل: برخی اوقات، مشکل سیاه شدن صفحه نمایش موبایل به دلیل مشکلات نرم افزاری است. در این صورت، بروزرسانی سیستم عامل گوشی میتواند به حل مشکل کمک کند.
5. بازگرداندن تنظیمات به حالت کارخانه: اگر با انجام مراحل بالا مشکل حل نشد، بازگرداندن تنظیمات گوشی به حالت کارخانه میتواند به حل مشکل کمک کند.
6. تعمیر سخت افزاری: در صورتی که مشکل از قسمت سخت افزاری گوشی باشد، تعمیر آن توسط تعمیرکاران متخصص میتواند به حل مشکل کمک کند.
7. تعویض صفحه نمایش موبایل: در صورتی که سیاه شدن صفحه نمایش به دلیل صدمهی ناقصعملکردی صفحه نمایش است، تعویض آن صفحه نمایش میتواند به حل مشکل کمک کند.
8. بررسی دمای گوشی: در برخی موارد، دمای بالای گوشی می تواند باعث سیاه شدن صفحه نمایش شود. در این صورت، با کاهش دمای گوشی می توان به حل مشکل کمک کرد.
با توجه به دلایل مختلفی که میتواند علت سیاه شدن صفحه نمایش موبایل باشد، بهتر است تلاش کنید که مشکل را از طریق روشهای سادهتری مانند شارژ مجدد باتری گوشی یا ریست حل کنید در نهایت، باید توجه داشت که برای رفع مشکل سیاه شدن صفحه نمایش موبایل، باید ابتدا دلیل اصلی مشکل را تشخیص داد و سپس با توجه به آن یکی از راه حل های فوق را انتخاب کرد. همچنین، برای جلوگیری از این مشکل در آینده، می توانید از مراقبت هایی نظیر استفاده از محافظ صفحه نمایش، جلوگیری از ضربه به گوشی، نصب برنامه های امنیتی و آپدیت سیستم عامل استفاده کنید.
خرید صفحه نمایش موبایل
اگر مشکل موبایل حل نشد می توانید برای خرید ال سی دی جدید با کارشناسان به رایا تماس بگیرید و قیمت LCD اورجینال دستگاه خود را استعلام بگیرید.
سوالات متدوال :
3. چطور می توانم مشکل تاچ و ال سی دی سیاه شده موبایل را رفع کنم؟
برای رفع مشکل تاچ و ال سی دی سیاه شده موبایل، می توانید اقداماتی نظیر:
– بررسی قطعات داخلی موبایل به دلیل آسیب دیدگی، خرابی و یا مشکلات دیگر
– ترمیم و یا تعویض قطعات داخلی موبایل که باعث خرابی تاچ و ال سی دی شده اند
– تعویض صفحه نمایش و یا کابل ال سی دی به دلیل خرابی و یا مشکلات دیگر
– انجام تنظیمات و یا آپدیت سیستم عامل موبایل به دلیل مشکلات نرم افزاری و یا ناهماهنگی با سیستم عامل جدید
ایا خراب بودن فلت می تواند دلیل بر سیاه شدن ال سی دی موبایل باشد؟
بله، خرابی فلت کابل میتواند دلیلی بر سیاه شدن ال سی دی موبایل باشد. فلت کابل یک کابل نازک و حساس است که ارتباط بین ال سی دی و مادربورد موبایل را برقرار میکند و در صورت خرابی یا قطع شدن آن، مشکلاتی مانند سیاه شدن ال سی دی، نمایش اشکال و نشانه های غیر قابل فهم روی صفحه نمایش موبایل و یا عدم عملکرد ال سی دی را تجربه میکنید. بنابراین، در صورتی که ال سی دی موبایل شما سیاه شده است، اولین موردی که باید بررسی شود، خرابی فلت کابل است و در صورت نیاز، تعویض آن میتواند مشکل را حل کند.