یکی از رایج ترین دلایلی که باعث خرابی موبایل و تبلت می شود، آب خوردگی آن است. تصور کنید گوشی موبایل شما به هر دلیلی داخل آب افتاده باشد به نظر شما امکان تعمیر آن وجود دارد؟ آیا در صورت آب خوردگی موبایل امکان تعمیر آن وجود دارد؟ متاسفانه برای این سوال پاسخ قطعی وجود ندارد.
تعمیر شدن گوشی شما به عوامل مختلفی مثل مقدار آب خوردگی، کیفیت ساخت گوشی، و مدت زمان خارج کردن موبایل از آب و... بستگی دارد. اگر به هر دلیلی گوشی شما در آب افتاد، می توانید این مقاله را مطالعه کنید تا شانس سالم ماندن گوشی خیس خود را بیشتر کنید. البته راه حل های زیر ممکن است در حل مشکل هیچ کمکی نکند که در این صورت باید برای تعمیرات سخت افزاری گوشی اقدام کنید.
وقتی گوشی خیس می شود چیکار کنیم؟
متاسفانه پورت های هنذفری، شارژر، سوراخ های ریز میکروفون و کابل USB معمولا قسمت هایی از گوشی هستند که آب بعد از چند ثانیه و به سرعت به داخل آن نفوذ می کند. بلافاصله بعد از بیرون آوردن گوشی از آب، بهتر است گوشی خود را خاموش کنید حتی اگر از سالم بودن آن مطمئن هستید، چرا که ممکن است در قطعات داخلی دستگاه اتصالی رخ دهد و موبایل شما به طور کلی خراب شود. توجه کنید به هیچ عنوان بلافاصله بعد از خارج کردن موبایل خود از آب، آن رابه شارژ متصل نکنید. البته با اینکه بسیاری از تلفن های همراه ضد آب نیستند، اما بعضی از آن ها تا حدودی در برابر آب مقاومت دارند.
1.خشک کردن گوشی با پارچه
شما باید هر چه سریع تر آب داخل دستگاه را خالی کنید. مقداری دستمال کاغذی و پارچه تهیه کنید و دستگاه خود را روی آن قرار دهید و اگر می توانید باتری موبایل خود را خارج کنید این کار از آسیب رسیدن به مدارهای داخل گوشی جلوگیری می کند. توجه کنید هنگام انجام این کار پرزهای دستمال داخل گوشی نماند و تا جایی که ممکن است آب داخل دستگاه را خشک کنید. همچنین از تکان دادن گوشی دوری کنید چون ممکن است آب به قطعات دیگر موبایل آسیب وارد کند.
2. اگر فورا موبایل خود را از آب خارج کنید، احتمال خرابی آن کم تر است.
در ابتدا اشاره کردیم تعمیر گوشی آب خورده به عوامل مختلفی بستگی دارد که مدت زمان ماندن گوشی در آب یکی از این عوامل است. واکنش سریع شما می تواند از بروز خسارت های بیشتر جلوگیری کند. البته اگر گوشی شما هنگام اتصال به شارژ، داخل آب افتاده است، به هیچ عنوان گوشی را از داخل آب برندارید و قبل از انجام هر کاری از یک متخصص در این زمینه کمک بگیرید. معمولا بهتر است بعد از بروز این اتفاق، فیوز اصلی برق را قطع کنید. اگر بدون اطلاع کافی از نکات ایمنی، این کار را انجام دهید ممکن است دچار برق گرفتگی شوید.
3. از سشوار یا هیتر استفاده نکنید.
شما باید هر چه سریع تر آب داخل دستگاه را خالی کنید. مقداری دستمال کاغذی و پارچه تهیه کنید و دستگاه خود را روی آن قرار دهید و اگر می توانید باتری موبایل خود را خارج کنید این کار از آسیب رسیدن به مدارهای داخل گوشی جلوگیری می کند. توجه کنید هنگام انجام این کار پرزهای دستمال داخل گوشی نماند و تا جایی که ممکن است آب داخل دستگاه را خشک کنید. همچنین از تکان دادن گوشی دوری کنید چون ممکن است آب به قطعات دیگر موبایل آسیب وارد کند.
4. خشک کردن گوشی با برنج
اگر قطعات بیرونی موبایل خشک شده باشد به این معنا نیست که هیچ رطوبتی داخل دستگاه نیست. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم برای از بین بردن رطوبت داخلی دستگاه، از مواردی با قابلیت رطوبت گیری استفاده کنید. برنج یکی از این مواد است که بسیاری از افراد آن را امتحان کرده اند. قرار دادن گوشی به مدت 12 ساعت داخل کیسه برنج، یکی از روش های ارزان است که امتحان آن هیچ ضرری ندارد.
بعد از انجام این کار هر چند ساعت گوشی را زیر و رو کنید تا تمام قسمت های موبایل با برنج تماس داشته باشند. پس از گذشت این زمان، گوشی را از داخل کیسه برنج خارج کرده و روی حوله قرار دهید. این کار باعث می شود تا رطوبت های مانده داخل دستگاه خارج شود. هر چند ساعت حوله را چک کنید اگر هنوز شواهدی از رطوبت در آن مشاهده کردید دوباره مرحله رطوبت گیری را تکرار کنید.
همچنین در صورتی که به رطوبت گیر (دیسکانت ها) دسترسی دارید بهتر است به جای برنج از آن استفاده کنید. این مواد نسبت به برنج بهتر می توانند رطوبت داخل دستگاه را خارج کنند. گوشی را داخل یک کیسه پلاستیکی گذاشته و یک بسته رطوبت گیر داخل آن قرار دهید.
5. جدا کردن قطعات جانبی گوشی
بهتر است قطعات جانبی گوشی مثل کارت حافظه، سیم کارت، قاب گوشی و... را از موبایل خود جدا کنید. اطلاعات مخاطبین شما در سیم کارت ذخیره شده است و اهمیت زیادی برای کاربران دارد. البته معمولا سیم کارت از آسیب های ناشی از آبخوردگی در امان است اما برای اطمینان بیشتر بهتر است برای جدا سازی آن اقدام کنید.
6. اکنون گوشی خود را تست کنید.
بعد از انجام مراحل بالا و گذشت 24 ساعت و یا بیشتر، بهتر است موبایل خود را تست کنید تا ببینید آب روی عملکرد آن تاثیر گذاشته است یا خیر. تمامی پورت ها و شکاف های گوشی را چک کنید تا رطوبت داخل آن نباشد. دستگاه خود را به درستی تمیز کنید و آن را روشن کنید. تمام اجزای گوشی را چک کنید تا مطمئن شوید به درستی کار می کنند.
به طور مثال با موبایل خود آهنگ پخش کنید و از سالم بودن اسپیکر دستگاه مطمئن شوید و یا با گوشی خود تماس بگیرید و میکروفون خود را چک کنید. البته ممکن است هنگام تست گوشی، با مشکلی برخورد نکنید اما با گذشت زمان ال سی دی و یا قطعات دیگر گوشی با مشکل مواجه شود و دستگاه کاملا بسوزد.
اگر موبایل شما کاملا خشک شده اما کار نمی کند، باتری خود را خارج کنید.(این کار فقط برای مدل هایی که امکان جداسازی باتری وجود دارد، امکان پذیر است.) سپس گوشی را به شارژ بزنید. اگر دستگاه شما در این حالت به درستی کار کرد باید برای خرید باتری جدید اقدام کنید.
7. مراجعه به متخصصین حرفه ای
در صورت گذراندن تمام مراحل بالا و کار نکردن موبایل، بهتر است به یک تعمیر کار حرفه ای مراجعه کنید. توجه کنید در صورت نداشتن دانش کافی به هیچ عنوان اقدام به باز کردن دستگاه نکنید. حتما باید مشکل خود را به یک متخصص حرفه ای بسپارید. دقت کنید هنگام مراجعه به این مراکز حتما اب خوردگی گوشی خود را با آن ها در میان بگذارید.
زمانی که بعد از آبخوردگی موبایل، دستگاه شما روشن نمی شود ممکن است ال سی دی یا باتری دستگاه شما از بین رفته باشد و یا برد دستگاه سوخته شده باشد. شاید بسیاری از افراد تصور کنند امکان تعمیر بعد از اب خوردگی گوشی وجود نداشته نباشد اما تعمیر موبایل بستگی به شدت آسیب دیدگی قطعات دارد و معمولا تعمیرکاران بعد از عیب یابی، می توانند درصد خرابی دستگاه شما را تشخیص دهند.
تعمیرات تخصصی موبایل
در صورت آبخوردگی گوشی خود می توانید با مشاوران به رایا تماس بگیرید و با بیان مشکل خود از راهنمایی های متخصصان ما استفاده کنید. همچنین در صورت نیاز به خرید قطعه نیز می توانید با مراجعه به فروشگاه قطعه مورد نیاز خود را با ضمانت اصل بودن کالا تهیه کنید.
سوالات متدوال :
هنگام آب خوردگی گوشی چه کاری را نباید انجام دهیم؟
همیشه هنگام خرابی موبایل، کارهایی وجود دارد که باید از انجام دادن آن دوری کنید. هنگامی که گوشی شما داخل آب افتاده باشد به هیچ عنوان نباید داخل آن فوت کنید و حتما باید بلافاصله آن را خاموش کنید. همچنین از تکان دادن آن و فشار دادن دکمه پاور و ولوم خودداری کنید.
با گوشی آیفون افتاده در آب چه کنیم؟
برای گوشی های آیفون استفاده از بسته های ژل سیلیکا بسیار موثرتر از استفاده از برنج می باشد. ابتدا دستگاه خود را خاموش کنید و زمان دهید تا 48 ساعت گوشی شما در کنار بسته های ژل باشد.